Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken elbocsátotta az összes regionális katonai toborzóközpont vezetőjét. Mindezt korrupció gyanújával indokolta, amiről úgy véli, hogy hazaáruláshoz vezethet.

 

„Minden regionális katonai biztost elbocsátunk. Ezt a rendszert olyan embereknek kell vezetniük, akik pontosan tudják, mi a háború, és miért hazaárulás a cinizmus és a megvesztegetés háború idején”

 

– mondta Zelenszkij a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács rendkívüli ülése után.

 

 hirdetes_810x300  

Az elnök tájékoztatása szerint 112 büntetőeljárás indult a toborzóközpontok alkalmazottai ellen, 33 főgyanúsítotti státuszban van. Zelenszkij azt mondta, hogy az elbocsátott katonai komisszárokat háborús veteránokkal kell helyettesíteni.

 

Az elnök ennek a határozatnak a végrehajtásával Valerij Zaluzsnij ukrán fegyveres erők főparancsnokát bízta meg. Az ukrán Biztonsági Szolgálat a kinevezésük előtt ellenőrzi a toborzóközpontok új vezetőit.

 

Az ukrán elnöki hivatal külön közleményben közölte, hogy Ukrajna általános mozgósítása kulcsfontosságú terület, ahol az ellenőrök korrupciós eseteket tártak fel. Szerinte ezek „nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek, és aláássák az állami intézményekbe vetett bizalmat”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.