Nyitókép: PA

 

Brit vadászgépek feltartóztattak két orosz bombázó repülőgépet hétfőn a nemzetközi légtérben, Skóciától északra, a NATO északi járőrövezetén belül – közölte James Heappey, a brit védelmi minisztérium fegyveres erőkért felelős államtitkára.

 

A Typhoon típusú gyorsreagálású brit vadászbombázók hétfő reggel emelkedtek a levegőbe, miután felderítésre és tengeralattjáró-ellenes hadviselésre használt, nagy hatótávolságú Tu–142-es orosz bombázók átrepülését észlelték a Shetland-szigetektől északra.

 

A Typhoon sugárhajtású repülőgépeket rendszeresen veti be Nagy-Britannia hasonló esetekben az ország légterének biztosítására, védelmére – jegyezte meg Heappey.

 hirdetes_810x300  

 

Emlékeztetett arra, hogy brit pilóták nemrégiben a NATO légi rendészeti misszióját vezették egy észtországi küldetésen, aminek keretében több mint ötven hasonló légi elfogást hajtottak végre. A nap folyamán korábban Oroszország azt közölte, hogy stratégiai bombázó gépei rutinrepüléseket hajtottak végre nemzetközi vizek felett az Északi-sarkvidéken.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!