Nyitókép: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy támogatja a zavargásokat szerte a világon.

 

A világ nagy részén a konfliktusokat kizárólag „geopolitikai viszályok, valamint a Nyugat egoista és neokolonialista viselkedése okozza“ – mondta Putyin a 11. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia megnyitóján tartott videóbeszédében.

 

A konferencián Li Shangfu új kínai védelmi miniszter is részt vett.

 hirdetes_300x300  

 

Putyin tavaly februárban Ukrajna inváziójának elrendelésével a második világháború 1945-ös vége óta a legnagyobb fegyveres konfliktust robbantotta ki Európában. Beszédében azonban elmondta, hogy a nyugati hatalmak megpróbálják az embereket egymás ellen fordítani azzal a céllal, hogy vazallus államokat hozzanak létre. Szerinte az a céljuk, hogy a neokolonialista rendszeren belül „kíméletlenül felhasználják más országok erőforrásait”.

 

A DPA szerint úgy tűnik, hogy Oroszország a 11. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferenciát a szövetségek kiépítésének támogatására próbálja felhasználni. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette, hogy Moszkva meg szeretné erősíteni az együttműködést olyan ázsiai országokkal, mint India, Mianmar, Mongólia, Laosz, Indonézia és Banglades.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.