Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

 

Három „egyszerű” lépéssel közelebb kerülnénk a háború lezárásához: szigorúbb szankciók, a fegyverszállítások felpörgetése, valamint az orosz vezetés ellehetetlenítése a diplomáciai kapcsolatok megszüntetésével és letartóztatási parancsokkal – véli az ukrán elnök jobbkeze.

 

Mihajlo Podoljak az X-en (a korábbi Twitteren) közzétett bejegyzésében azt ecsetelte, hogy milyen módon tudná a Nyugat közelebb hozni a háború lezárását. Szerinte elsősorban a mostaninál sokkal szigorúbb szankciókra van szükség Oroszországgal szemben, melyeknek ki kellene terjedniük az orosz rakétagyártásra, valamint az érvényben levő szankciókat „kijátszó” vállalatokra is. Emellett Oroszországot hivatalosan is terrorista országgá kellene nyilvánítani.

 

A második kulcsfontosságú lépés Podoljak meglátása szerint a fegyverszállítások felpörgetése lenne, ami alatt azt érti, hogy a nyugati országoknak nagy hatótávolságú rakétarendszereket, bombákat, lőszereket, aknamentesítő eszközöket és rakétavédelmi rendszereket kellene minél hamarabb átadniuk Ukrajna részére. Ezek segítségével le lehetne fullasztani az orosz támadógépezetet.

 hirdetes_810x300  

 

Végül a tanácsadó azt javasolja, hogy az orosz legfelsőbb vezetést el kellene szigetelni, ami drámaian csökkentené a diplomáciai manőverezés lehetőségeit, és jelzésértékű volna a semleges országoknak. Ehhez nem kell mást tenni, írja, mint megtagadni minden közvetlen kommunikációt, illetve elfogatóparancsokat kell kiadni a bűncselekményekben való bűnrészesség miatt.

 

Ez volna tehát dióhéjban a háború mielőbbi befejezésének ukrán receptje.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!