Nyitókép: Getty Images/iStock

 

Oroszország hétfőn arra figyelmeztetett, hogy Dánia és Hollandia azon döntése, hogy F-16-os vadászgépekkel látja el Ukrajnát, hozzájárul a konfliktus eszkalációjához.

 

„Az a tény, hogy Dánia most úgy döntött, hogy 19 F-16-os repülőgépet adományoz Ukrajnának, a konfliktus eszkalációjához vezet“ – idézte a Ritzau dán ügynökség Vlagyimir Barbin dániai orosz nagykövetet.

 

„Azon előfeltételezés mögé bújva, hogy Ukrajnának magának kell meghatároznia a béke feltételeit, Dánia tetteivel és szavaival lehetőséget hagy Ukrajnának, hogy folytassa a katonai konfrontációt Oroszországgal“ – tette hozzá Barbin.

 hirdetes_810x300  

 

Dánia és Hollandia vasárnap bejelentette, hogy F-16-os vadászgépeket szállít Ukrajnának, az első hatot várhatóan valamikor újév környékén szállítják át. Jakob Ellemann-Jensen dán védelmi miniszter ugyanakkor hétfőn közölte, hogy Ukrajna csak saját területén használhat majd F-16-os vadászgépeket.

 

Dánia összesen 19 vadászgépet küld Ukrajnába. Hollandiának összesen 42 van, de még nem döntötte el, hogy mindegyiket Kijevbe küldi-e.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!