Nyitókép: Reuters

 

Az orosz oktatási minisztérium által közzétett tanterv szerint az oroszországi diákokat az iskolában fel fogják készíteni az „ellenséggel való esetleges szembenézésre”.

 

A program szerint az orosz tinédzserek megismerkedhetnek „a drónok katonai felhasználásával” és azzal, hogyan kell „felderítő küldetéseket végrehajtani drón segítségével”. Továbbá arra is képesek lesznek, hogy „meghatározott műveleteket hajtsanak végre drónokkal”, és megtanulják, hogyan szálljanak szembe az „ellenfél drónjaival”.

 

Az ezeken a kurzusokon részt vevő diákok 15 és 17 év közöttiek, és „kezdő katonai kiképzésen” vesznek részt, ami egy 140 órás tanfolyam, ahol többet tudhatnak meg a „háborús fegyverekről”, köztük a Kalasnyikov géppuskáról.

 hirdetes_300x300  

 

„Egy ilyen tantárgy iskolai bevezetése lehetővé teszi a polgárok szisztematikus felkészítését az ellenséggel való esetleges konfrontációra“ – indokolta Szergej Mironov parlamenti képviselő, a kezdeményezés szerzője 2022 novemberében.

 

Az ukrajnai háborúban mindkét fél széles körben alkalmaz drónokat, és szinte az egész orosz terület az ilyen támadások célpontja.

 

A háború kezdete óta több újítást vezettek be az orosz iskolákban a hazaszeretetre buzdításra és a Nyugat-ellenes diskurzus terjesztésére – írja a News.ro portál.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!