Nyitókép: sita

 

A görög Dadia Nemzeti Park területén lévő erdőtűzben 18 megégett holttestet találtak – közölte kedden a tűzoltóktól kapott információkra hivatkozva a To Vima napilap.

 

Azon a területen, ahol jelenleg tombol a tűz, gyakran haladnak át migránsok, akik illegálisan próbálják meg átlépni a török-görög határt. A feltételezések szerint így menekültek lehetnek az áldozatok. A görög hivatalok attól tartanak, hogy a megtalált áldozatok száma még nőhet.

 

„Tekintettel arra, hogy az adott körzetben nincs információnk eltűnt személyekről, vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy illegálisan léptek be az ország területére”

 

közölte Jannisz Artopisz, a tűzoltók szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

Szavai szerint kutatnak további áldozatok után és biztosítják az azonosításukat. A To Vima lap szerint az áldozatokat csoportokban találták két helyszínen.

 

A Törökország és Görögország közti szárazföldi határ, melyet nagy részben az Evrosz folyó alkot, az a hely, ahol a migránsok igyekeznek az Európai Unió területére jutni. Görögország kerítést is épített ott, hogy meggátolja az illegális migránsok bejutását az országba.

 

Görögország most több tucatnyi helyszínen harcol a tűzzel, épp az ország északkeleti részén, az Alexandrúpoli kikötő mellett a legrosszabb a helyzet. A tűzoltók ezzel egyidejűleg Athén környékén is igyekeznek megfékezni a tüzeket.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.