Nyitókép: Twitter/Ministerstwo Obrony Narodowej

 

Mariusz Błaszczak azt mondta, hogy Lengyelország modern nyugati repülőgépekkel cseréli le a szovjet korszakból származó katonai repülőgépekből álló flottáját, és gyors ütemben bővíti légierejét. A védelmi miniszter az FA-50 „Fighting Eagle” dél koreai könnyű harci repülőgépeket mutatta be a keleti Mińsk Mazowiecki város egyik légi bázisán, nem messze Varsótól.

 

Újságíróknak elmondta, hogy a lengyel légierő már két FA-50-est kapott, és a tervek szerint az év végéig további tíz példány érkezik. Błaszczak kijelentette: a varsói kormány következetesen bővíti a lengyel légierő potenciálját. Dicsérte az FA-50-eseket, mondván, hogy azok „jobbak, mint a legjobb posztszovjet repülőgép”.

 

Véget ért az első lengyel vadászpilóták átképzése a dél-koreai FA-50 gépekre

 hirdetes_810x300  

 

Hozzátette, hogy a kormány „rekordgyorsasággal” cseréli le a szovjet korszakból származó katonai repülőgépeket nyugati gyártmányokra, köztük a dél-koreai FA-50-esekre.

 

Lengyelország tavaly szeptemberben kötött szerződést a Korea Aerospace Industries-szal 48 darab FA-50-es szállítására, amelyekkel a lengyel légierő elöregedő MiG-29-eseit váltják.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!