Nyitókép: Razgruzka_Vagnera telegram channel via AP

 

Sajtóinformációk szerint repülőgép-balesetben meghalt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója.

 

Az orosz hatóságok szerint a zsoldosvezér szerepelt annak a repülőgépnek az utaslistáján, amely Moszkvából Szentpétervárra tartott, amikor lezuhant. Az első információk szerint a gép hét utasa és a három fős személyzet is életét vesztette.

 

Az orosz Szövetségi Légi Szállítási Ügynökség (Roszaviatszija) vizsgálatot indított az Embraer repülőgép lezuhanása ügyében, amely szerdán történt a Tveri területen – közölte közleményében az ügynökség. Hozzátették: Jevgenyij Prigozsin neve szerepel a lezuhant járat utasainak listáján – írja a TASZSZ orosz állami hírügynöksége.

 hirdetes_810x300  

 

„A Tveri régióban ma este történt Embraer repülőgép-szerencsétlenség ügyében vizsgálat indult. Az utaslista alapján Jevgenyij Prigozsin kereszt- és vezetékneve megtalálható a listán” – jegyezte meg az ügynökség.

 

A Wagner csoport tevékenyen részt vett az Ukrajna elleni háborúban, többek között Bahmut elfoglalásában is. Prigozsin többször is kritizálta a moszkvai hadvezetést. Júniusban sikertelen államcsínyt hajott végre, majd Fehéroroszországban bujkált. A baleset körülményeit egyelőre vizsgálják.

 

Az X-en (Twitter) terjedő videón az látszik, hogy egy gép zuhan le, egyes hírek arról szólnak, hogy lelőhették.

 

 

TASS, The Guardian, Sky News

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!