Nyitókép: AP Photo/Markus Schreiber

 

Annalena Baerbock német külügyminiszter csalódottságának adott hangot amiatt, hogy az ukrajnai háború miatt Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók nem érik el azt a gazdasági hatást, mint amit kellene.

 

„Tulajdonképpen a gazdasági szankcióknak gazdasági hatást kellene kifejteniük, de nincs ilyen hatásuk, mert a demokráciák logikája nem működik az autokráciákban” – mondta Baerbock Stephan Lamby újságírónak adott interjújában.

 

„Láttuk, hogy ennek a háborúnak nem lehet véget vetni racionális döntésekkel, civilizált kormányok racionális intézkedéseivel” – mondta a miniszter Lambynek adott interjújában.

 hirdetes_810x300  

 

A nyugati országok kiterjedt gazdasági szankciókat vezettek be Oroszországgal szemben, miután tavaly februárban katonai inváziót indított Ukrajna ellen. Ennek ellenére az orosz gazdaság növekszik, miközben a német gazdaság recesszióba került az év elején. A nyugati közgazdászok azonban rámutattak, hogy Oroszország a háborús gazdaságnak, valamint a fegyver- és lőszergyártás hatalmas növekedésének köszönheti a növekedést. Szerintük azonban az ilyen növekedés nem fenntartható.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!