Nyitókép: Pixabay

 

A holland Heineken sörgyártó befejezte kivonulását Oroszországból, és mindössze egy euróért adta el a helyi részleget az Arnest Group orosz ipari óriáscégnek. Ezt 18 hónappal az ukrajnai orosz invázió kezdete után tette meg. A Heineken közölte, hogy összesen 300 millió eurós veszteséggel értékesítette az orosz részleget.

 

A háború kitörése után a holland sörgyártó céget kritika érte az orosz piacról való lassú kivonulás miatt. A cég azt állította, hogy megpróbál gondoskodni az oroszországi alkalmazottairól.

 

Tavaly márciusban a Heineken bejelentette, hogy kivonul Oroszországból, mivel az országban folytatott üzleti tevékenysége „a jelenlegi környezetben már nem fenntartható vagy életképes”. Hozzátette azonban, hogy szeretné biztosítani a „rendes átadást” az új tulajdonosnak.

 hirdetes_810x300  

 

 „Bár sokkal tovább tartott, mint reméltük, ez a tranzakció megélhetést biztosít alkalmazottaink számára, számunkra pedig lehetővé teszi, hogy felelősségteljes módon hagyjuk el az országot“

 

–mondta Dolf van den Brink, a Heineken vezérigazgatója közleményében.

 

A holland sörgyártó cég közölte, hogy az Arnest Group a Heineken 1800 orosz alkalmazottjának garantált munkahelyet három évre.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.