Nyitókép: Musa Sadulayev/AP

 

Ramzan Kadirov pár órája hosszas Telegram-posztot tett közzé, melyben „személyes jóbarátjáról,” Jevgenyij Prigozsinról emlékezik meg – számol be a Portfolio. 

 

 „Jevgenyij Viktorovics nagyon aktív volt a kora ellenére és nemzeti szinten fontos ember volt. Mostanában viszont nem látta, vagy nem akarta látni, mi történik az országban. Megkértem, hogy tegye félre a személyes ambícióit a nemzeti érdek nevében. Minden mást később lehetett volna rendezni. De nem, ő ilyen volt, Prigozsin, egy acélos karakter, aki azonnali eredményeket akart”

 

– idézi Kadirovot a lap.

 

 hirdetes_810x300  

A csecsed hadúr szerint Prigozsinnak jelentős szerepe volt az ukrajnai „különleges műveletben” és halála „veszteség az egész nemzetnek.”

 

A Portfolio szerint ezt követően Kadirov lényegében elismerte, hogy Prigozsin azért halt meg, mert túlságosan ambiciózus volt, vagyis az orosz elit, legyen ez Vlagyimir Putyin vagy bárki más, megtorlást hajtott végre a néhai zsoldosvezér ellen.

 

A lap szerint a csecsen hadúr szinte egyértelműen kimondja, hogy a Wagner-vezér lázadozása vezette a sírba őt és a zsoldosbrigád többi vezetőjét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!