Nyitókép forrása: X

 

Katonákat küldhetnek Ukrajna területére a háború és a békemegállapodás után az EU tagállamai, jelentette ki a Die Weltnek adott interjújában Robert Brieger tábornok, az EU Katonai Bizottságának vezetője – írja a Standard.sk szlovák konzervatív portál.

 

Az ő elképzelése szerint „van értelme”, hogy az EU „segítse Ukrajnát az aknamentesítésben, a haderőfejlesztésben, kiképzésben és a modern védelmi stratégia kialakításában”. Hangsúlyozta, hogy reális lehetőségről van szó.

 

A tábornok a Die Weltnek már korábban is azt nyilatkozta, hogy sokan túlzott elvárásokat fogalmaztak meg az ukrán ellentámadás kapcsán, és szerinte Oroszország még sokáig fenn tudja tartani a háborút.

 

 hirdetes_300x300  

Brieger a múlt évtől vezeti az EU Katonai Bizottságát, amely az EU-tagállamok vezérkari főnökeinek közös testülete.

 

Bár Brieger javaslata is aggodalomra adhat okot, közel sem annyira radikális, mint azok a javaslatok, hogy a NATO még a háború lezárása előtt küldjön missziót Ukrajnába. Ez utóbbi mellett érvelt például Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormányzópárt elnöke.

 

Szergej Lavror orosz külügyminiszter a NATO-misszió javaslatára reagálva anno kijelentette, hogy ha NATO békefenntartók mennek Ukrajnába, az háborúhoz vezethet Oroszország és a NATO között.

 

Standard.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!