Nyitókép forrása: Ukrajinszka Pravcda

 

Az egyik legnagyobb orosz atomerőműnek otthont adó nyugat-oroszországi városra csaptak le az ukrán drónok. A moszkvai hivatalos álláspont szerint az erőműben nem keletkezett kár. Roman Sztarovojt kormányzó szerint egy ukrán drón megrongálta egy épület homlokzatát Kurcsatov városában, nem messze a Kurszk atomenergiai állomástól. Mindez péntek hajnalban történt.

 

Szarovojt szerint halálos áldozatai a támadásnak nincsenek, az erőműben keletkezett esetleges károkra vagy azok hiányára külön nem tért ki.

 

A szovjet kori kurszki atomerőmű a csernobilihez hasonló technológiát használ, ahol három RBKM-1000 reaktor van, és ezekből kettő üzemel.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz légvédelem egy másik ukrán drónt is ellőtt Oroszország felett, Moszkva közelében, illetve egy harmadikról is beszámolt a Reuters hírügynökség, ami az ukrán határ közelében fekvő Belgorod városa közelében haladt el.

 

Ami a kurszki atomerőművet illeti, az ukrán hírszerzés tavaly novemberben arról számolt be, hogy Oroszország a létesítmény térségét Irántól kapott ballisztikus rakéták és drónok tárolására használja fel.

 

Körkép.sk, reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!