Nyitókép: SITA/Jakub Julény

 

Interjút adott Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német napilapnak, amiben több aktuális témát érintett. Schallenberg többek között bírálta az EU menekültügyi politikáját, beszélt az ukrajnai helyzetről és az Oroszország elleni szankciók is szóba kerültek – számolt be a Magyar Nemzet.

 

A külügyminiszter kiemelte, hogy az orosz cégek még mindig működnek Ausztriában és Németországban is. Hozzátette: az osztrákok nagymértékben függenek az orosz gázszállítástól, hiszen az importjuk fele továbbra is Moszkvából érkezik. Ez azt jelenti, hogy az ország teljes energiaszükségletének 12 százalékát még mindig az orosz gázszállítás fedezi.

 

Az osztrák politikus beszélt arról is, hogy Oroszország továbbra is fontos az EU számára, és itt az idő, hogy az unió törvényhozói észhez térjenek.

 hirdetes_810x300  

 

A bécsi központú Raiffeisen Bankot folyamatos kritikák érik, amiért még mindig nem vonultak ki Oroszországból. Schallenberg azonban védelmébe vette a bankcsoportot az interjú során. Mint mondta, az orosz piacról sokkal bonyolultabb kilépni, mint ahogyan azt sokan gondolják.

 

„A háború kitörése előtt már Oroszországban jelen lévő nyugati vállalkozások több mint 90 százaléka mind a mai napig megtalálható az országban”

 

– hangsúlyozta az osztrák külügyminiszter.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.