Nyitókép: PAP/Zbigniew Meissner

 

Lengyelország fokozatosan erősíti hadseregét, válaszul Vlagyimir Putyin kísérletére, hogy feltámassza az orosz birodalmat – mondta a lengyel védelmi miniszter.

 

Mariusz Błaszczak vasárnap a dél-lengyelországi Bieruń városában vett részt egy ünnepségen, amelyen a lengyel területvédelem új katonáit eskették meg. Błaszczak beszédében megjegyezte, hogy a területvédelem jelenleg több mint 37 ezer katonát számlál, és „küldetése, hogy segítsen megvédeni a hazánkat”. Hozzátette:

 

„[Vlagyimir] Putyin orosz elnök úgy döntött, hogy feltámasztja az orosz birodalmat. Az orosz birodalom mindig is fenyegetést jelentett a szomszédos nemzetek szabadságára”.

 

 hirdetes_300x300  

Błaszczak kifejtette, hogy ezekre a fenyegetésekre a lengyel hadsereg megerősítése a legjobb és az egyetlen válasz. Elmondta, hogy a varsói kormány eltökélt a katonák számának növelése mellett, ahogy amellett is, hogy modern fegyverekkel szerelje fel a lengyel hadsereget.

 

Mariusz Błaszczak  a múlt hónapban megismételte, hogy Lengyelország 96 Apache harci helikoptert és 360 Abrams harckocsit rendelt az Egyesült Államoktól. Lengyelország 2022 áprilisában fogadta el a honvédelmi törvényt, amelynek célja az ország fegyveres erőinek modernizálása és a NATO egyik legerősebb konvencionális haderővé való bővítése.

 

A törvény értelmében a lengyel hadsereg létszámát mintegy 300 ezer főre növelik, beleértve 250 ezer hivatásos katonát.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!