Nyitókép: Michail Klimentiev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden azt állította, hogy a nyugati hatalmak a zsidó származású Volodimir Zelenszkijt ültették Ukrajna elnöki székébe, hogy „elfedje a nácizmus dicsőítését”.

 

Ahogy a news.sky.com weboldal emlékeztetett, a Kreml vezetője korábban az ország „nácitlanítására” tett kísérletnek minősítette Ukrajna invázióját.

 

Mielőtt az orosz erők tavaly háborút indítottak Ukrajnában, Putyin bizonyíték nélkül azt állította, hogy az ukránok „a kijevi rezsim megaláztatásával és népirtásával néznek szembe”, és hogy a „speciális katonai művelet” eszköz volt a „védelmükre” és „felszabadításukra”.

 hirdetes_300x300  

 

Putyin keddi megjegyzése Zelenszkijről az orosz állami televízió által feltett kérdésre adott válasz volt.

 

„A nyugati letéteményesek a modern Ukrajna élére egy személyt, egy etnikai zsidót, zsidó gyökerekkel rendelkező, zsidó származású személyt állítottak” – mondta Putyin, hozzátéve: „Az egész helyzetet rendkívül undorítóvá teszi, hogy egy etnikai zsidó takargatja a nácizmus dicsőítést, és azokat védi, akik a maguk idejükben a holokausztot vezették Ukrjanában”.

 

Zelenszkij korábban elmondta, hogy nagyapja néhány testvére meghalt a holokausztban, és többször is tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint támogatta volna a neonácikat Ukrajnában.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.