Nyitókép: Luca Bruno/AP

 

Jövő tavasszal Velencében megkezdődik a jegyértékesítési rendszer próbaüzeme. A turistáknak öt eurót kell fizetniük az egynapos belépőért a történelmi olasz városba – közölték kedden a helyi hivatalok.

 

„A turisták számának szabályozása bizonyos időszakokban szükséges, de ez nem jelenti a város bezárását” – jelentette ki Luigi Brugnaro, Velence polgármestere, hozzátéve, hogy a város mindig mindenki előtt nyitva lesz. Simone Venturini, a városi tanács turizmusért felelős tagja úttörőnek nevezte ezt a kezdeményezést.

 

Venturini szerint nem profitról van szó, mert a jegy ára csak a turizmussal kapcsolatban felmerülő költségeket fedezi. „Igyekszünk megtalálni az egyensúlyt az itt élők, dolgozók és tanulók jogai és a városunkba látogatók jogai között” – tette hozzá.

 hirdetes_300x300  

 

Csak azoknak a turistáknak kell jegyet vásárolniuk, akik nem a városban töltik az éjszakát. E kötelezettség alól mentesülnek a városlakók, diákok, ingázók és 14 év alatti gyermekek. A velencei lakosok valószínűleg mentesülnek a díj alól, de elképzelhető, hogy nekik is kell jegyet foglalniuk.

 

Július végén az Egyesült Nemzetek Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) azt javasolta, hogy Velencét vegyék fel az UNESCO veszélyeztetett világörökségi helyszíneinek listájára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!