Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Ferenc pápa nem lehet az ukrajnai háború lezárásának közvetítője, mert oroszpárti és megbízhatatlan – jelentette ki Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a 24 Kanal ukrán televíziónak nyilatkozva.

 

Állítása szerint komoly orosz befektetések történtek a Vatikáni Bankban (hivatalosan Vallási Művek Intézete /IOR/).

 

Podoljak kijelentései két héttel azután hangzottak el, hogy Ferenc pápa egy videós bejelentkezésben Szentpéterváron a fiataloknak azt üzente:

 

 hirdetes_810x300  

„Soha ne adjátok fel elődeitek hagyatékát, ti ugyanis a nagy Oroszország örökösei vagytok, ennek megfelelően járjatok utatokon”

 

fogalmazott a pápa.

 

Podoljak szerint ezek után át kell értékelni a kereszténység és a Vatikán jelentését is, és úgy véli, hogy Ferenc pápa a háború pártján áll.

 

Az ukránok nem először támadják a Szentatyát kiforgatott kijelentéseken keresztül. Korábban szintén Podoljak, illetve Zelenszkij ukrán elnök is kritizálta a Vatikánt, amiért nem egyértelműen ukránpárti álláspontot képvisel és békét szorgalmaz. Olekszin Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács elnöke szintén azt hangoztatta nemrég, hogy Ferenc pápa alkalmatlan bármiféle békemisszióra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.