Nyitókép: AP Photo/Radovan Stoklasa

 

A futballsztár négycsillagos hoteljét tavaly márciusban avatták fel a földrengés epicentrumától alig több mint 70 kilométerre fekvő város központjában. Most egy időre ingyen kapnak ott szállást azok, akiknek a földrengés miatt nincs hová menniük.

 

Nem Cristiano Ronaldo az egyetlen, aki törődik a pusztító földrengés túlélőivel – írja a spanyol napilap, a Marca. Számos intézmény felajánlotta, hogy befogad rászorulókat, akik az utcára kényszerültek a szombatra virradó éjjel történt földrengés után.

 

Ronaldo, aki most a szaúd-arábiai al-Nassr játékosa, a portugál Pestana csoporttal közösen nyitotta a Pestana CR7 név alatt működő négycsillagos szállodát tavaly márciusban Marrakesh belvárosának nyugati peremén, egy aránylag új negyedben, ahol főleg luxusszállodák épültek. Egy spanyol turista beszámolóját idézve azt írja a Le Figaro, hogy sokan összeverődtek a hotel halljában szombaton, főleg külföldiek, akik az utcán töltötték a földrengés éjszakáját, és szombaton reggel jutott el hozzájuk a hír, hogy a Pestana CR7-ben egy időre ingyen megszállhatnak.

 hirdetes_300x300  

 

A péntek éjszakai, a Richter-skála szerint 6,8-es erősségű rengés az elmúlt száz év legsúlyosabb ilyen természeti katasztrófája Marokkóban. Ehhez fogható földrengés egyszer volt az észak-afrikai országban, 1960 február 29-én, a mostani epicentrumától nem messze, Agadir közelében. Bár „csak” 5,8-es erősségűnek minősítették, epicentruma a mostaninál is közelebb volt a földfelszínhez, ezért aztán hatalmas pusztítást végzett. A halálos áldozatok és a sérültek számát is legkevesebb 12 ezerre teszik a korabeli jelentések.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!