Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Susan Walsh

 

Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus elnöke kedden bejelentette, hogy a képviselőház republikánus képviselői „súlyos és hiteles tényeket tártak fel Joe Biden elnök magatartásával kapcsolatban”, amelyek alapján vádemelési vizsgálatot kezdeményeznek (az amerikai elnök elleni speciális eljárást impeachmentnek nevezik).

 

„Ma utasítom képviselőházi bizottságainkat, hogy indítsanak hivatalosan impeachment eljárást Joe Biden elnök ellene. Ez a lépés megadja a szükséges eszközöket bizottságainknak, hogy összegyűjtsék az összes tényt és választ az amerikai közvélemény számára”

 

mondta McCarthy a FoxNews szerint. A vádak között szerepel a hatalommal való visszaélés, az igazságszolgáltatás akadályozása és a korrupció.

 

„Vizsgálataink során azt találtuk, hogy Biden elnök hazudott az amerikai népnek arról, hogy tudott-e családja külföldi üzleti ügyeiről. Szemtanúk azt vallották, hogy az elnök több telefonhívást és találkozót bonyolított le, amelyek milliókat hoztak fiainak és fiai üzleti partnereinek”

 

 hirdetes_810x300  

mondta McCarthy. Hozzátette, közel húszmillió dollárt fizettek ki a Biden-család tagjainak különböző Shell cégeken keresztül. Csak a pénzügyminisztérium több mint 150 tranzakciót tart számon a Biden-család kapcsán. Azt is kijelentette, hogy a Biden-család tagjai „különleges elbánásban” részesültek az elnöki adminisztráció részéről, amit nem kaptak volna meg, ha nem Biden lenne az elnök. Ez indokolja a hatalommal való visszaélés vádját.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.