Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE VIA AP

 

Az amerikai védelmi minisztérium csapatot küld Ukrajnába, hogy felügyelje a Kijevnek nyújtott katonai segélyek felhasználását. A Kongresszus republikánus tagjai már régóta kérték az Egyesült Államok kormányát, hogy tegye meg ezt a lépést – írja a CNN.

 

Ennek érdekében a Pentagon már augusztus végén elküldte képviselőjét Ukrajnába, a csapat többi tagjának szeptember végén kell megérkeznie. A csapat székhelye az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén lesz.

 

A Pentagon főfelügyelősége így az orosz invázió 2022 februári kezdete óta először küldi ki személyzetét Ukrajnába – mondta Megan Reed, a hivatal szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

Mint az amerikai külügyminisztérium honlapján beszámolt róla, az Egyesült Államok 2021 eleje óta – vagyis Joe Biden jelenlegi elnök hivatali ideje alatt – több mint 44 milliárd dollár értékben nyújtott katonai segítséget Ukrajnának.

 

A Biden-adminisztráció jelenleg azt kéri a Kongresszustól, hogy hagyjon jóvá további 24 milliárd dolláros segélyt Ukrajnának, amelyből 13 milliárd dollárt fordítanak katonai segélyekre.

 

Egyre több republikánus kérdőjelezi meg az Ukrajnának nyújtott több milliárd dolláros segély hasznosságát, és nagyobb ellenőrzést követel felette. Ezt a nézetet azonban nem mindenki osztja, az amerikai szenátus republikánus vezetője, Mitch McConnell kedden kijelentette, hogy már eddig is példátlan rálátásuk van közel 30 típusú nyugati fegyverrendszer és jármű Ukrajnában történő használatára – gyakran olyannyira, hogy az egyes darabokat a sorozatszámuk szerint ismerik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!