Nyitókép: sita/AP Photo/Francisco Seco

 

Az Európai Unió kész segíteni Olaszországnak a Lampedusa szigetére tömegével érkező migránsokkal és menekültekkel – közölte csütörtökön Anitta Hipper, az Európai Bizottság szóvivője.

 

A szóvivő szerint a jelenlegi helyzet ismét kihangsúlyozza azokat a kihívásokat, amelyekkel szemben állnak és az igyekezetet, amelyre szükség van.

 

Hipper elmondta, hogy Ursula von der Leyen, az EB elnöke kapcsolatban van Giorgia Meloni olasz kormányfővel, Ylva Johansson európai biztos pedig Matteo Piantedosi olasz belügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetést, hogy megtudja, milyen segítséget nyújthat az EU az országnak.

 

 hirdetes_300x300  

Olaszország komoly migránshullámmal küzd. Szerdán 2154 migráns és menekült érkezett Lampedusa szigetére. A fő befogadóközpontban csütörtök reggel nagyjából 7000 fő volt, miközben annak kapacitása csak 400 főre elegendő.

 

Napközben nagyjából 5000 főt kellene átszállítani Szicíliába.

 

Az olasz belügyminisztérium csak idén nagyjából 124 ezer migránst vett számba, akik bejutottak az országba a Földközi-tengeren keresztül. Tavaly ugyanebben az időszakban 65 500 fő volt ez a szám.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!