Nyitókép: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

 

Az Egyesült Államok nem fog habozni a szankciók bevezetésével, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető találkozója fegyverszállításhoz vezet a két ország között. Ezt az Egyesült Államok külügyminisztériuma közölte szerdán – számolt be a CNN.

 

„Számos intézkedést megtettünk már azon személyek szankcionálására, akik Észak-Korea és Oroszország között fegyvereladásokat közvetítettek, és ha szükséges, nem fogunk habozni további lépéseket tenni“ – mondta Matthew Miller, a minisztérium szóvivője.

 

Az Oroszország és a KNDK közötti együttműködés, amelyet Kim vlagyivosztoki látogatása során jelentettek be, „meglehetősen nyugtalanító”, és az ENSZ Biztonsági Tanácsának több határozatát is megsértheti – mondta Miller.

 hirdetes_300x300  

 

Felhívta a figyelmet Putyin műholdas együttműködési ígéretére, megjegyezve, hogy Phenjan a műholdait ballisztikus rakéták fejlesztésére használja.

 

Amerikai tisztségviselők korábban arra figyelmeztettek, hogy Oroszország és Észak-Korea folytatja a tárgyalásokat egy esetleges megállapodásról, amelynek keretében Phenjan fegyvereket biztosít Moszkvának az ukrajnai háborújához ballisztikus rakétatechnológiáért cserébe.

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy szerdán sugárzott interjúban kijelentette, hogy Oroszország „kétségbeesését” mutatja, hogy Észak-Koreára és Iránra támaszkodik – jelentette az AFP.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!