Nyitókép: Filip Fojtík/MAFRA

 

Václav Klaus cseh exelnök nemcsak maga Szlovákia, illetve Közép-Európa további fejlődése, hanem Európa egésze számára is fontosnak tartja a szlovákiai szeptemberi előrehozott választások eredményét. A cseh exelnök ezt egy levelében írta, amelyre az iDNES.cz portál hívta fel a figyelmet.

 

Ebben Klaus egyértelműen támogatását fejezte ki Robert Ficónak, a Smer-SD pártnak, egyúttal bírálta a médiát és a szlovák társadalom állapotát is.

 

„Figyelemmel követjük a választások előtti vitákat és az egész szlovákiai hangulatot. Aggódunk, és az Önök sikerében esélyt látunk arra, hogy Szlovákia demokratikus ország maradjon” – írta Klaus.

 hirdetes_300x300  

 

Aggodalmát fejezte ki amiatt, ami a smeresek szerdai sajtótájékoztatóján történt, és amelyet az OĽaNO mozgalom elnöke, Igor Matovič zavart meg.

 

„Egyetértünk Önökkel abban, hogy Szlovákia polgáraira, a szlovák választóra kell hagyatkozni, nem pedig a New York Times vagy más külföldi, köztük a cseh médiában megjelent kommentárokra” – véli Klaus.

 

A levelet a Smer sajtótájékoztatóján történt incidens után küldte, ahol Robert Kaliňák exminiszter összeverekedett Igor Matovičcsal.

 

„Tekintsétek ezt a levelet támogatásunk kifejezésének a választások előtti csata végén. Bár a médiában megjelent hírek alapján úgy tűnhet, hogy nálunk nincsenek követőik, biztosíthatjuk Önöket, hogy ez nem így van” – zárta Klaus.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.