Nyitókép: LEAH MILLIS | Credit: REUTERS

 

Amennyiben Észak-Korea tüzérségi lőszert szállítana Oroszországnak, az valószínűleg nem befolyásolná túlságosan a konfliktus kimenetelét. Ezt Mark Milley, az amerikai hadsereg vezérkari főnöke mondta szombaton, amikor Norvégiába érkezett egy NATO-találkozóra.

 

Milley szerint Kim Dzsong-Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök közelmúltbeli találkozója valószínűleg azt eredményezi, hogy Észak-Korea szovjet gyártmányú 152 milliméteres tüzérségi lövedékeket szállít Moszkvának. Az azonban nem világos, hogy mennyit és mikor.

 

„Vajon sokat számítana? Kétlem.”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Milley az újságíróknak. Hozzátette, hogy nem akarja lekicsinyelni az ilyen fegyversegély fontosságát, de szerinte nem lenne döntő jelentőségű.

 

A NATO vezérkari főnökei az Oslo melletti Holmenkollen síparadicsomban tárgyalnak az Ukrajnának nyújtott támogatásról és a térség más védelmi vonatkozású kérdéseiről. Az ülésen Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke elismerte, hogy a fegyvergyártási túlkínálat felhajtja az árakat, és csökkenti az egyes országok számára elérhető lőszerek és más készletek mennyiségét.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!