Nyitókép: AP Photo/Andrew Harnik

 

Joe Biden amerikai elnök, aki pénzt gyűjt az újraválasztási kampányához, elismerte az emberek kora miatti aggodalmait. Kifejtette ugyanakkor, hogy azért indul újra az elnöki posztért, mert az USA-ban továbbra is veszélyben van a demokrácia.

 

„Úgy tűnik, sokan a koromra összpontosítanak. Megértem ezt. Higgyék el, én ezt mindenkinél jobban értem“

 

– mondta a 80 éves Biden a támogatóinak hétfő este New Yorkban, egy adománygyűjtő előválasztási kampányon.

 

 hirdetes_810x300  

Biden a 2020-as választáson Donald Trump volt republikánus elnököt győzte le, és valószínűleg jövőre is ő lesz az ellenfele. Trump ugyanis a republikánus jelölés favoritja.

 

„Azért indulok az elnökválasztáson, mert a demokrácia veszélyben van. És kétségtelen, hogy Donald Trump és a MAGA (Make America Great Again – Tegyük újra naggyá Amerikát) republikánusai elhatározták, hogy lerombolják az amerikai demokráciát. Én pedig mindig védeni fogom, védeni és harcolni a demokráciánkért“

 

– tette hozzá.

 

Biden kedden felszólal az ENSZ 78. Közgyűlésének általános vitáján New Yorkban. Várhatóan nyomást fog gyakorolni a világ vezetőire, hogy továbbra is támogassák Ukrajnát az Oroszországgal vívott háborúban. A Fehér Ház vezetője eddig is megpróbálta egyesíteni a világot, hogy szálljon szembe Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

 

Az NBC „Meet the Press” című műsorában vasárnap sugárzott interjúban Trump megjegyezte, hogy Putyinnal jól kijött, amikor elnök volt, de kemény volt Oroszországgal szemben.

 

„Én nem fogok szimpatizálni az olyan diktátorokkal, mint Putyin. Lehet, hogy Trump és a MAGA-barátai behódolnak, de én nem”

 

– jelentette ki Biden.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!