Nyitókép: AP Photo/Evan Vucci

 

Az első amerikai M1 Abrams tankok a jövő héten érkeznek Ukrajnába – jelentette be Joe Biden amerikai elnök csütörtökön. A tankok megerősítik az ukrán csapatokat az orosz erők elleni harcban Kijev lassú ellentámadásában.

 

„A jövő héten leszállítjuk az első amerikai Abrams tankokat Ukrajnának” – jelentette ki Biden a Fehér Házban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az oldalán.

 

Zelenszkij az orosz katonai offenzíva 2022 februári megkezdése óta másodszor járt Washingtonban.

 hirdetes_300x300  

 

Biden ugyanakkor kijelentette, hogy a Kongresszusnak „nincs alternatívája“ arra vonatkozóan, hogy támogassa-e az Ukrajnának szánt új katonai segélyt. Az amerikai elnök kijelentése azután hangzott el, hogy a republikánusok azzal fenyegetőztek, blokkolják a Kijevnek szánt új segélycsomagot.

 

„Számítok az Egyesült Államok Kongresszusának jó megítélésére. Nincs alternatíva“ – válaszolta Biden arra az újságírói kérdésre, hogy a Kongresszus támogatja-e a finanszírozást.

 

Zelenszkij, aki Washingtonban a Kongresszust és a Pentagont is meglátogatta, korábban Biden Ovális Irodájában kijelentette, hogy az ukrán nép „nagyra értékeli az Egyesült Államok segítségét az orosz terror elleni küzdelemben“.

Biden biztosította Zelenszkijt, „garantálni fogja, hogy a világ Ukrajna mellett álljon” az orosz invázió elleni harcban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!