Nyitókép: AP photo

 

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken azt üzente Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy ne sértegesse Lengyelországot és népét. Morawiecki ezzel Zelenszkij azon kijelentésére reagált, amit az ENSZ New York-i Közgyűlésén mondott.

 

Zelenszkij kedden az ENSZ Közgyűlésén azt mondta, országa nagy erőfeszítéseket tesz a „gabonaexport-utak megőrzése érdekében”, de „egyes európai barátok színházat csinálnak belőle. Valójában csak a terepet készítik elő Moszkva főszereplőjének”.

 

Mateusz Morawiecki miniszterelnök azt üzente Zelenszkijnek, a lengyelek nem engedik meg neki, hogy megsértse a hazájukat. Szerinte az állam jó hírének védelme a kormány legfontosabb feladata.

 hirdetes_810x300  

 

Morawiecki szerint tisztában van vele, hogy Ukrajna az európai biztonság nevében is harcol a háborúban. „Tisztában vagyunk ezzel, és fegyverek küldésével és különösen szállításuk megszervezésével segítünk, hiszen most elsősorban a hadseregünket fegyverezzük fel“ – mondta. „A rzeszówi nyugati fegyverraktár szövetségeseinknek dolgozik és fog dolgozni“ – tette hozzá a lengyel kormányfő.

 

Andrzej Duda lengyel elnök a TVN24-nek elmondta, hogy bár Zelenszkij nem említette Lengyelországot beszédében, „mindenki megértette, kiről van szó”. Az ukrán elnök szavait „igazságtalannak” tartja, és „keserű csalódást” okozott neki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.