Nyitókép: TOFIK BABAYEV | Credit: AFP

 

Hatalmas robbanás rázta meg Hegyi-Karabahot hétfő éjjel. A robbanás egy benzinkúton történt, jelentések szerint legalább 20 ember meghalt és 300 megsérült. A kútnál szakadár területekről özönlő emberek álltak sorba, hogy megtankolhassák kocsijukat és tovább menekülhessenek Örményország felé.

 

Hegyi-Karabah örmény lakosainak ezrei döntöttek úgy, hogy elmenekülnek otthonukból, mert az azeri ígéretek ellenére etnikai tisztogatástól tartanak azután, hogy Azerbajdzsán fegyveres erővel állította vissza az ellenőrzést a többségében örmények lakta terület felett.”Mindent magunk mögött hagytunk. Mindent: háromszintes házat, a jószágainkat, a vagyonunkat, tényleg mindent”, mesélte egy menekülő férfi.

 

„Elvesztettük az otthonunkat, a helyet, ahol éltünk, a mi Hegyi-Karabahunkat.”, panaszolta egy nő. „Örményországhoz tartozunk, ez is a hazánk. De miért aláznak meg így minket, miért nem avatkozik közbe a világ?”

 hirdetes_300x300  

 

Közben Jerevánban folytatódnak a tüntetések, az örmény fővárosban az emberek saját kormányukat hibáztatják, mert nem támogatta és nem védte meg Hegyi-Karabah örmény lakosságát. Azerbajdzsán fegyveres erői a múlt héten támadták meg Hegyi-Karabahot, a terület közigazgatási vezetői és a szeparatisták a támadás kezdete után röviddel letették a fegyvert.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!