Nyitókép forrása: SITA/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

 

A németek – elég erőltetett kifogásokra hivatkozva – bejelentették, hogy nem adnak Taurus nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnának.

 

A Wall Street Journal információi szerint Berlin nem adja át az ukránok által régóta követelt 300 kilométeres hatótávolságú Taurus rakétákat (ezek darabja több mint egymillió euróba kerül), mert a németek attól tartanak, hogy a rakéták működtetéséhez német technikusokat kellene az ukrajnai harctérre küldeni. Úgy vélik, hogy ez magában hordozhatja annak kockázatát, hogy Németország közvetlen fegyveres konfliktusba kerül Oroszországgal. 

 

Az amerikai lap úgy tudja, hogy Olaf Scholz német kancellár azonnali utasítására állt el Németország a Taurusok átadásától.

 

 hirdetes_300x300  

Annalena Baerbock (Zöldek) német külügyminiszter nemrég épp Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter miatt került kínos helyzetbe a kamerák előtt, mikor Kuleba a közös sajtótájékoztatójukon odavetette neki, nem érti, mire fel ez az időhúzás a németektől, úgy is oda fogják adni a Taurus rakétákat. Ez az arrogáns jóslat a jelek szerint nem jött be.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!