Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Mike Mulholland

 

Donald Trump egykori amerikai elnök, jelenleg a republikánusok legvalószínűbb elnökjelöltje kijelentette, hogy az elektromos autózás „az amerikai autógyártás indokolatlan megszüntetését” jelenti. Trump a Michigan állambeli Clinton Townshipben járt, méghozzá az UAW (ez az autóipari munkások szakszervezete) megmozdulásán.

 

Az UAW jelenleg a General Motors, a Ford Motor és a Stellantis autógyártók vezetőitől a bérek emelését és a nyugdíjalapok értékének növelését követeli. Nemrég Joe Biden is részt vett a tüntetésükön, és legalább névleg a szakszervezet mellé állt (tegyük hozzá, hogy Biden elnöktől hitelesebb lett volna, ha egyenesen a vállalatok vezetőivel ül le és egy kész egyezséggel jön ki onnan a szakszervezetek javára).

 

Trump egyórás beszédében arra is kitért, hogy az elektromos autók az amerikai autógyártás halálát okozzák, mert túl drágák a fogyasztók számára, akik ezért nem akarnak ilyen járműveket vásárolni. Egyúttal a Ford Motor és a General Motors vezetését kritizálta, akik szerint „hülyék vagy alkalmatlanok”, mert egyetértenek az amerikai kormányzat emissziós normáival, amelyek az elektromos autókra való átállást ösztönzik.

 

 hirdetes_300x300  

„Azt akarják, hogy az önök Suburbanjai, Silverádói és Ford F-150-esei eltűnjenek. A Trump-adminisztráció nem tiltaná be a belső égésű motorokat”

 

mondta Trump.

 

AP, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.