Nyitókép: sita/MARIN / POOL / AFP

 

Mint ismert, Szlovákiában szeptember 30-án előrehozott választásokra kerül sor. Nem meglepő, hogy több külföldi politikus is kifejti véleményét, sőt egyik vagy másik párt támogatására szólít fel.

 

Így tett Guy Verhofstadt is, aki híres a magyar és Orbán-ellenességéről. Az X-en megosztott posztjában kifejti, hogy

 

„Nemet kell mondani a Vlagyimir Putyin akaratát teljesítő Orbán-féle szlovák kormányra. Viszont igent kell mondani egy szebb jövőre. A liberálisok és demokraták Európa-szerte kiállnak Michal Šimečka pártelnök és a Progresívne Slovensko (PS) párt mellett”

 

hangoztatta.

 hirdetes_810x300  

 

Míg a pozsonyi magyar nagykövetet bekérette a szlovák külügy Szijjártó Péter felvidéki látogatása és az azon elmondott véleménye miatt, addig nem hallottunk tiltakozást Mark Rutte Demokrati-pártisága miatt, vagy amiatt, hogy Pert Pavel cseh elnök szerint nem szabad Ficóra szavazni.

 

 

Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár fel is hívta a figyelmet a kettős mércére, kíváncsian várjuk, hogy a fentiek közül bárkit felszólít-e a szlovák külügy arra, hogy ne befolyásolja a szlovákiai választásokat.

 

Körkép.sk

 

Szijjártó Péter a Körképnek: Erős magyar képviselet Pozsonyban csak a Szövetséggel lehetséges. Érdemes elmenni szavazni, mert van rá esély (Interjú)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.