Nyitókép forrása: Az ukrán Elnöki Hivatal által közölt felvétel /Ukrajinszka Pravda

 

A héten egymásnak adják a védelmi miniszterek a kilincsek Kijevben. A francia és a brit védelmi miniszter, majd Jens Stoltenberg NATO-főtitkár után Martin Sklenár szlovák védelmi miniszter is Kijevbe utazott és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

 

Az Ukrajinszka Pravda közlése szerint Sklenár az ukrán front aktuális állásáról, az ukrán haderő szükségleteiről, a humanitárius és aknamentesítő feladatokról egyeztetett a szlovák tárcavezetővel.

 

„Hálás vagyok Szlovákiának Ukrajna támogatásáért” – mondta az ukrán védelmi miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

A TASR szlovák hírügynökség közlése szerint Skelnárt elkísérték a szlovák gazdasági és hadiipari vállalatok képviselői is.

 

„A szlovák vállalatok nagy szerepet játszhatnak Ukrajna védelmi képességeinek fejlesztésében. Egyedi tapasztalatokkal, know-how-val rendelkeznek, megbízhatók, kompatibilis megoldással rendelkeznek mindazok számára, akiknek 21. századi termékekre van szükségük”

 

közölte Sklenár.

 

Az elmúlt napok hírei szerint a németek és a franciák is befektetnének az ukrán hadiiparba, hasonló ambíciói Szlovákiának is lehetnek. Ugyanakkor az sem mellékes, hogy Szlovákia több, saját gyártású önjáró löveget is átadott Ukrajnának, és az ukrán haderőnek leginkább épp önjáró lövegekre lenne most szüksége.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!