Nyitókép: Prigozhin Press Service/AP

 

A huszonöt éves Pavel Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának, Jevgenyij Prigozsinnak a fia lépéseket tesz a zsoldos csoport vezetésének átvétele érdekében – jelentette a Háborús Tanulmányok Intézetének (ISW) amerikai szakértői csoportja.

 

Prigozsin fia az orosz Nemzeti Gárdával (Roszgvardija) tárgyal, hogy újra bevonja a Wagner-csoportot az ukrajnai harcokba Moszkva érdekeiért – jelentette az ISW a Telegram platform egyik, a Wagner-csoporthoz kapcsolódó csatornájára hivatkozva.

 

Ezzel a lépéssel a Wagner-csoport jelenlegi parancsnoka, Andrej Trosev mellett egy alternatív vezető kapna helyet. Trosev a múlt héten részt vett egy találkozón a Kremlben Yunus-Bek Jevkurov orosz védelmi miniszterhelyettessel, és Putyin nyilvánosan közeli munkatársának ismerte el. A Reuters jelentése szerint a cél az volt, hogy megmutassák, a zsoldos alakulatot immár az orosz állam irányítja, miután a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csoport lázadása elbukott.

 hirdetes_300x300  

 

Pavel Prigozsin lépései azt jelzik, hogy „az egyes wagneres harcosok érdekeltek abban, hogy egy olyan vezető köré tömörüljenek, aki a Kreml és a védelmi minisztérium alatt dolgozó Trosev alternatívája” – közölte az ISW.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!