Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Ukrajna tiszteletben tartja a szlovákok választását a szombati parlamenti választáson és annak a pártnak a sikerét, amely nem hajlandó katonai segélyt küldeni Kijevbe.

 

„Tiszteletben tartjuk a szlovákok választását” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. „Azt azonban még túl korai megmondani, hogy a választási eredmények hogyan befolyásolják Szlovákia álláspontját” – mondta. Szerinte Kijev az első következtetéseket csak a kormánykoalíció megalakulása után tudja levonni.

 

A szombati (szeptember 30-i) előrehozott parlamenti választások győztese a Smer-SD párt lett, a választók hét politikai pártot juttattak a szlovák törvényhozásba. Zuzana Čaputová államfő vasárnap közölte, hogy a választás győztesét hétfőn bízza meg a kormányalakítással. A Smer-SD kijelentette, hogy csak a megbízás után kezdi meg a tárgyalásokat a kormányalakításról.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovákiai választásokról tudósító hírügynökségek arra is felhívták a figyelmet, hogy a választások utáni változás befolyásolhatja Szlovákia hozzáállását Ukrajna katonai támogatásához.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!