Nyitókép: Harun Ozalp/Anadolu Agency via Getty Images

 

Az X tulajdonosa, Elon Musk rendszeresen meg szokta osztani meglátásait a világpolitikával, így az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban is. Ezen hozzászólások nagy része ugyan komolyabb hangvételű, de van, amikor inkább a humorosabb oldaláról közelíti meg a dolgokat.

 

Így történt ez a közelmúltban is, amikor egy bejegyzésben Zelenszkij ukrán elnökön élcelődött, mégpedig egy mémmel, amelyen ez a felirat olvasható:

 

„Amikor már öt perc telt el, és még mindig nem kértél egymilliárd dollárt segélyt“.

 

 hirdetes_810x300  

 

Ukrajna természetesen nem hagyta szó nélkül a gúnyolódást, a parlament és házelnöke is visszavágott Elon Musk amerikai milliárdosnak azt követően, hogy a saját tulajdonában lévő médiafelületén egy mém segítségével űzött gúnyt Volodimir Zelenszkij elnöknek a nyugati támogatásokért folytatott médiakampányán.

 

A parlament elnöke, Ruszlan Sztefancsuk az X-en saját posztjával reagált Musk gúnyolódására, amelyen egy hasonló képet tett közzé, ezúttal az amerikai milliárdos önarcképével, utalva a milliárdos vállalata, a SpaceX áprilisban meghiúsult kilövésére.

 

Az ukrán parlament hivatalos oldala ennél találóbb megoldást választott (nem sokkal később azonban törölte a képet):

 

„Amikor 5 perc telt el, és még nem terjesztettél orosz propagandát“.

 

Az ukrán elnöki tanácsadó, Mihajlo Podoljak, visszafogott módon bírálta Elon Musk legutóbbi bejegyzését:

 

„Sajnos nem mindenki és nem mindig képesek felfogni, több ezer kilométerre a háború epicentrumától, hogy mit jelentenek a napi bombázások és a szüleiket elvesztő gyerekek sírása“

 

– jelentette ki Podoljak, hozzátéve, hogy az Ukrajnán való gúnyolódással csak az orosz propaganda bátorítását lehet elérni.

 

Mandiner/Portfolio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!