Nyitókép: sita/AP Photo/Antonio Calanni

 

Legalább 21 ember, köztük két gyermek életét vesztette és 18-an megsérültek, amikor az A4-es autópálya felüljárójáról a vasúti sínekre zuhant és kigyulladt egy busz Velence Mestre nevű városrészében kedd este – közölte és az észak-olaszországi város polgármestere az ANSA hírügynökséggel.

 

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a busz egy lejtős szakaszon eddig tisztázatlan okokból megcsúszott, és áttörte a szalagkorlátot. A busz egyes híradások szerint legalább tíz, mások szerint 30 métert zuhanva egy raktárépület és a mestrei pályaudvar vágányai között állt meg, majd kigyulladt.

 

A helyszínre több mentőautó érkezett ki. Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok kedden késő este még zajlottak.

 

 hirdetes_300x300  

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Az előzetes információk szerint az áldozatok között voltak német, francia, horvát és ukrán állampolgárságúak is.

 

„Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak”

 

– hangsúlyozta Luigi Brugnaro az X közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

 

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani az X-en köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

 

Ugyancsak részvétét fejezte ki Emmanuel Macron francia elnök, Ursula von der Leyen, az EB elnöke és Annalena Baerbock német külügyminiszter.

 

 

hirado.hu, spravy.rtvs.sk

Megosztás:
Címkék: buszbaleset Velence

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!