Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Markus Schreiber

 

Németország bejelentette, hogy Olaszország tiltakozása ellenére is folytatja a Földközi-tengeren migránsokat „mentő” nem kormányzati szervezetek finanszírozását – közölte az AFP azt követően, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kemény hangvételű levélben kritizálta Németország magatartását az ügyben. A német álláspont lényegében annak beismerése, hogy az adófizetők pénzén ösztönzik a migrációt, az embercsempészek „üzleti modelljét” támogatva.

 

A Bild német bulvárlap azonban úgy tudja, hogy a 2024-as német költségvetésből kimaradt a tengeri „mentést” végző szervezeteknek szánt kétmillió euró, ami az idei büdzsében még ott volt. Méghozzá azért, mert Berlin igyekszik elsimítani a migráció miatt kialakult feszültséget Rómával. A szervezetek finanszírozásának megszüntetését állítólag a német kancellária és a külügyminisztérium is támogatja.

 

Ezt követően azonban a külügyminisztérium cáfolatot adott ki, hangsúlyozva, hogy csak technikai hiba miatt került ki a költségvetésből a szóban forgó tétel, és a hiba két héten belüli orvoslását ígérte.

 

 hirdetes_810x300  

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök korábban levélben bírálta Olaf Scholz német kancellárt, amiért Németország közpénzből olyan szervezeteket finanszíroz, amelyek bevándorlókat segítenek az országba – és a tengeri frontvonalban természetesen Olaszország van.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a német gazdaságnak nagy szüksége lenne olyan munkaerőre, amely olcsó, és kevesebbet használ fel a szociális rendszer előnyeiből, mint a nem bevándorló lakosság. A probléma az, hogy a migránsok igen nagy százaléka nem fogható munkára, mert épp a szociális juttatások miatt akar eljutni Nyugat-Európába. A megoldás az Európa szívében lévő Németország számára az lenne, ha például kötelező betelepítési kvótákon keresztül és a migrációs egyezményekre hivatkozva kimazsolázhatná a szakképzett, munkára fogható migránsokat, mindenki mást pedig a Európa más országaira terhelne.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!