Nyitókép: Matt Rourke/Associated Press

 

Nem pályázik a Demokrata Párt elnökjelöltségére ifjabb Robert F. Kennedy, a meggyilkolt John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök unokaöccse – helyette függetlenként indul a jövő évi amerikai elnökválasztáson.

 

A 69 éves, környezetvédelmi kérdésekre szakosodott ügyvéd 2005 óta ismert arról, hogy összeesküvés-elméleteket terjesztett, többek között a vakcinákról. Az oltóanyagokkal szembeni ellenérzése különösen a COVID-19 világjárvány kitörése után erősödött fel. Közegészségügyi szakértők, sőt, még rokonai is félrevezetőnek és veszélyesnek bélyegezték nézeteit.

 

Robert F. Kennedy Jr. még márciusban tweetelte, hogy fontolgatja a jelöltséget. Eredetileg a Demokrata Párt színeiben akart indulni, de egy hétfői philadelphiai nagygyűlésen már azt mondta, hogy függetlenként tenné magát próbára. Megfigyelők szerint Kennedy Jr. értékes szavazatokat szippanthat el mindkét nagy politikai párt – a demokrata és a republikánus – jelöltjeitől.

 hirdetes_810x300  

 

Több közeli rokona szintén elítélte a döntést, hogy függetlenként indul, és azt „veszélyesnek” minősítették.

 

„Lehet, hogy Bobbynak ugyanaz a neve, mint apánknak, de nem ugyanazokat az értékeket, látásmódot vagy ítélőképességet vallja” – írta rokonokra hivatkova az AFP.

 

Robert F. Kennedy Jr. az 1968-ban meggyilkolt Robert Kennedy volt demokrata igazságügyi miniszter és elnökjelölt fia. Ő az unokaöccse John F. Kennedy elnöknek, aki 1963-ban életét vesztette egy merényletben.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!