Nyitókép: timesofisrael.com

 

Egy izraeli légicsapás során ma éjjel megölték Murad Abu Murádot, a Hamász radikális palesztin mozgalom légierejének parancsnokát a Gázai övezetben. A The Times of Israel szerint ezt az izraeli hadsereg jelentette be. Murad Abu Murad az egyik értelmi szerzője és megszervezője volt a Hamász harcosok által a múlt hétvégi Izrael elleni támadásuk során elkövetett mészárlásoknak, valamint ezen radikálisok kiképzésének – közölték az izraeli sajtó szerint az izraeli erők.

 

A Gázai övezetet irányító Hamász egy hete intézett nagyszabású légi és szárazföldi támadásokat Izrael ellen, amelyek legalább 1300 ember életét követelték izraeli oldalon. A támadásban siklóernyős vadászcsapatok is részt vettek, biztosítva a terepet a fő szárazföldi támadáshoz.

 

 hirdetes_810x300  

Közleménye szerint az izraeli légierő a ma éjszakai kiterjedt légicsapások során több tucat olyan objektumot is eltalált, amelyeket a Hamász-kommandósok használtak, akiknek a múlt hétvégén sikerült behatolniuk a Gázai övezeten túl izraeli területre.

 

Murad Abu Murad állítólag egy Gázai övezetben történt támadás során halt meg, ami a Hamász egyik központját vette célba, ahonnan a radikális mozgalom légitámadásokat irányított Izrael ellen.

 

A palesztinok Gáza északi részéből délre menekülnek, miután az izraeli hadsereg példátlan evakuálási figyelmeztetést adott ki a Gáza északi részén élő több mint 1 millió lakosnak a várható szárazföldi behatolás előtt, válaszul a Hamász halálos támadására, 2023. október 13. (AP Photo) /Hatem Moussa), timesofisrael.com

 

Az egészségügyi minisztérium mai bejelentése szerint Izrael több mint 1900 embert, köztük 600 gyereket ölt meg a Gázai övezetben szombat óta végrehajtott megtorló légicsapásokban. További közel 7700 ember megsérült. Több mint 2,3 millió ember él a Gázai övezetben, egy Budapestnél kisebb területen.

 

ČTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!