Nyitókép: Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Az orosz diplomácia vezetője, Szergej Lavrov a héten Észak-Koreába látogat – közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.

 

Az orosz diplomácia közleménye szerint Lavrov az észak-koreai külügyminisztérium meghívására október 18-án és 19-én a KNDK-ba látogat.

 

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szeptemberben tett látogatást Oroszországban, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott. Együtt meglátogatták az orosz Távol-Kelet kulcsfontosságú katonai létesítményeit. Találkozásuk félelmet keltett a nyugati országokban, hogy Moszkva és Phenjan a nemzetközi szankciók ellenére fegyverüzletet köt.

 hirdetes_300x300  

 

Az Egyesült Államok pénteken bejelentette, hogy Észak-Korea több mint 1000 konténer katonai felszerelést és lőszert szállított Oroszországnak ukrajnai háborújának támogatására. A Fehér Ház nyilvánosságra hozott olyan felvételeket, amelyek szerint konténereket raktak egy orosz lobogó alatt közlekedő hajóra az észak-koreai Nagin városból a Vlagyivosztok melletti Primorszkij Krai dunai kikötőjébe. Ezt követően vonattal szállították őket Délnyugat-Oroszországba. A Fehér Ház szerint a szállítás szeptember 7-től október 1-ig zajlott.

 

Washington úgy véli, hogy Kim Dzsongun a lőszerszállításért cserébe fejlett orosz fegyvertechnológiát követel Moszkvától Észak-Korea nukleáris programjának megerősítésére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!