Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Hussein Malla

 

Az iráni külügyminiszter az iráni állami tévében arról beszélt, hogy akár „órákon belül” megelőző csapást mérhetnek Izrael ellen. Kiemelte, hogy „Izrael egy lépést sem tehet a Gázai övezetben anélkül, hogy számolnia kelljen a következményekkel”.

 

„Az ellenállás vezetői nem engedik meg, hogy a cionista rezsim akár csak egy lépést is tegyen Gázában. Minden lehetséges, és nem lehetünk közömbösek a gázai nép ellen elkövetett háborús bűnök iránt”

 

mondta Hossein Amirabdollahain.

 

Hozzátette, hogy az ellenállási front képes hosszú háborút vívni az ellenséggel (Izrellel), és akár megelőző akcióra is sor kerülhet. 

 hirdetes_300x300  

 

Az Irán által (is) támogatott gázai Hamász terrorszervezet október 7-én indított egy so kszáz civil életet követelő támadást Izrael ellen, sokakat elraboltak és túszként tartják fogva jelenleg is. Izrael terroreszközökkel folytatott háborús cselekményként értelmezi a támadást, és kemény válaszcsapást helyezett kilátásba. Az izraeli vadászgépek Gázát bombázzák, és bejelentették a szárazföldi offenzíva lehetőségét is. A hadműveleteknek több ezer civil áldozata lehet.

 

A konfliktus könnyen egy egész Közel-Keletet érintő háborúvá terebélyesedhet, amit sokan, például az Egyesült Államok, igyekeznek elkerülni.

 

Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!