Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/David Cliff

 

Egy nappal a brüsszeli, két svéd szurkoló halálával járó terrortámadás előtt Londonban is terrortámadásra került sor, amit azonban a hatóságok – nehezen tagadható politikai-ideológiai okokból – elhallgattak. Közben a Skót Nemzeti Párt első muszlim elnöke, és Skócia első muszlim miniszterelnöke palesztin menekültek tömegeinek befogadását tervezi, és ezt várja el Európától is.

 

A The Telegraph brit lap cikkéből derült ki, hogy egy 2020-ban Marokkóból érkező migráns leszúrt egy 70 éves férfit Nagy-Britanniában. A támadásra még október 15-én került sor, egy nappal a brüsszeli terrorcselekmény előtt.

 

Az elkövetőről kiderült, hogy a Hamász által kiprovokált izraeli válaszcsapások miatt akart bosszút állni.

 

 hirdetes_300x300  

A brit rendőrség azonban eltitkolta az esetet, névleg azért, hogy „ne adjon ötleteket” a potenciális másoló merénylőknek.

 

Az azonban elég nyilvánvaló, hogy a hatóságokat a realitások politikai következményei bénítják meg. A Hamász Izrael elleni terrortámadása óta a palesztinok napi szinten tüntetnek a terroristák mellett (!) a nyugat-európai nagyvárosokban, a megmozdulásokról pedig a zsidógyűlölő rigmusok sem hiányoznak. A nyugati kormányok pedig skizofrén állapotba kerültek.

 

Hogyan kezeljék a sokmillió arab és palesztin bevándorlót, akik azonnal és nagy erővel képesek társadalmi megmozdulásokra, és közben kiállni a geopolitikai stratégiai partner Izrael mellett? Hogyan lehet úgy fenntartani a migrációt támogató politikát, ha közben terroristák melletti tüntetések zajlanak, és hogyan lehet egyáltalán fenntartani a közrendet úgy, hogy egy viszonylag távoli országban zajló események miatt terrortámadások hulláma fenyeget?

 

Ám nem csak Nagy-Britanniában történt terrortámadás. Az USA-ban szombaton holtan találták a detroiti zsinagóga igazgatótanácsának elnökét, Samantha Wollt, akit szintén leszúrtak. Az ügyet egyelőre gyilkosságként és nem terrortámadásként kezelik az ottani hatóságok.

 

Mindeközben Skócia miniszterelnöke, Humza Juszaf kijelentette, hogy országának készen kell állnia a palesztin menekültek tömegeinek befogadására, és erre szólította fel az EU minden tagállamát.

 

Juszafról érdemes kiemelni, hogy a szocialista Skót Nemzeti Párt első muszlim elnöke, így Skócia első muszlim miniszterelnöke is, akit viszont nem megválasztottak a tisztségre (ahogy egyébként az indiai bevándorló Rishi Sunakot sem), hanem Nicola Sturgeon volt miniszterelnök lemondatását követően került a párt és az állam élére. 

 

Juszaf pakisztáni származású, felesége azonban a Gázai övezetből származó arab nő.

 

Juszaf a skót függetlenséget tűzte ki célul, de nem nemzeti elhivatottságból, hanem hogy visszavezesse az országot az EU-ba. Nemrég az uniós migrációs paktum és a befogadó migrációs politika mellett foglalt állást.

 

A minap azt hangoztatta, hogy az Izrael által támadott Gázából egymillió palesztin készül Európába, akiknek menedéket kell biztosítani. A brit központi kormánytól pedig azt követelte, hogy azonnal dolgozza ki a palesztinok „áttelepítési tervét”, ezt követően pedig hivatalosan is menedéket kínált fel Skócia nevében a gázai palesztinoknak. 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.