Nyitókép forrása: 

 

A Washington Post értesülései szerint az ukrán titkosszolgálat, az SZBU állt Darja Dugina, az orosz nacionalista ideológus, Aleksznadr Dugin lányának meggyilkolása mögött. Az amerikai lap leírja, hogyan csempészték be Oroszországba a bombát, amely az eredti célpont, Dugin helyett végül annak lányával végzett.

 

A merénylet végrehajtói között volt egy ukrán nő, aki 12 éves lánya és egy macskahordozó segítségével csempészte be Oroszországba a bomba alkatrészeit, méghozzá Észtországból. Ezt követően ugyanabban az életkomplexumban béreltek lakást, ahol Dugin és lánya is lakott.

 

A merénylet célpontja az orosz nacionalista gondolkodó, Putyin orosz elnök „filozófusaként” is emlegetett Alekszandr Dugin lett volna (megjegyezzük, Dugin inkább a nacionalista orosz irányhoz, nem az orosz mércével mérsékeltnek számító Putyinhoz állt közel, ez azonban a merényleg propagandaértékén nem változtat – a szerk.).

 

 hirdetes_810x300  

A merénylet estéjén azonban Dugin és lánya programjában változás történt,ezért az apa kölcsönadta autóját 29 éves lányának.

 

Korábban az ukránok elismerték, hogy több „orosz propagandista” meggyilkolása mögött is az SZBU áll, név szerint azonban nem említették Duginát.

 

Körkép.sk, kyivpost.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!