Nyitókép: Cseke Csilla/MTI

 

Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a neves klinikai szakpszichológus, Bagdy Emőke fiát.

 

Az arizonai helyi sajtóban jelent meg a hír, hogy október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot. A Blikk úgy értesült, hogy az áldozat Bagdy Emőke fia.

 

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – erősítette meg a lapnak a klinikai szakpszichológus.

 hirdetes_810x300  

 

Az amerikai lapok az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is idézik, amelyben azt állítja, hogy a nővére lakásán vendégeskedett Zsolt, és egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrta meg többször áldozatát.

 

„Amit olvastunk mi is a kinti lapokban, azok értelmetlenségek. A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizonában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek, így a boncjelentéstől a tanúvallomásokig mindent. Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt. A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, két méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont, satöbbi. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, az embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember”

 

nyilatkozta a Blikknek Bagdy Emőke.

 

A Blikk cikkéből kiderült, hogy Jackson két hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte, így nyilván a tettestársai is, akik között nagykorú (21 év feletti) értelmi szerző is volt.

 

Jacksont elfogták és a társai védelmében hamis vallomást tett, hiszen fiatalkorú, így kevesebb veszítenivalója lehet. Hirtelen felindulásra való hivatkozását el sem fogadták, hiszen úgynevezett secondary murderrel vádolják, azaz nem indulat-bűncselekménnyel.

 

Nem először ölt embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak.

 

„Nagy erőkkel folyik a nyomozás, ezért a sajtó csak fantáziálni tud, illetve az elkövetők köréből dezinformálják. Kérem a jóérzésű embereket, ne zaklassák a családomat és engem a jövőben média hírekkel és fölösleges levelekkel!”

 

– kérte Bagdy Emőke.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!