Nyitókép forrása: Mandiner.hu

 

Egy magyar származású izraeli nő két kislányát is elrabolták a Hamász terroristái – közölte csütörtökön a Mandiner. A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zina Hetek című lapnak beszélt arról, hogy 8 és 15 éves lányait rabolta ela Hamász. Az utolsó felvétel a lányokról Gázában készült, ahogy egy matracon zokognak.

 

Az anya elmondása szerint Ella és Dafna exférje új családjánál voltak egy Nahal Oz nevű határmenti kibucban. Innen hurcolták el őket a terroristák, miközben apjuk teljes családját kiirtották.

 

Az anya azt is elmesélte, hogy a kibuc elleni támadáskor is készült egy felvétel, amelyen az látható, hogy a lányok apját lábon lőtték, fiát pedig magukkal viszik a terroristák, hogy arra használják fel, hogy a többi háznál ajtót nyissanak nekik.

 

 hirdetes_300x300  

Az anya azt kérte a magyar olvasóktól, hogy ne felejtsék el, mi történt Izraelben, „mert most még a címlapokon vagyunk, de idővel mindez feledésbe merülhet”. 

 

A két magyar származású kislány elrablását azóta a magyar külügyminisztérium is megerősítette. A külügyi szóvivő azt nyilatkozta:

 

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!