Nyitókép: Al Manar TV via AP

 

Az Egyesült Államoknak le kell állítania a Gáza elleni izraeli agressziót, ha el akarja kerülni a szélesebb körű regionális háborút – mondta a libanoni radikális mozgalom, a Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah egy bejrúti rendezvényen.

 

Naszrallah beszédét óriás kivetítőn követhette nyomon az összegyűlt tömeg, amely a gázai fegyveres konfliktus libanoni halálos áldozatai előtt tisztelgett.

 

„Ami ma Gázában történik, nem olyan, mint bármely más korábbi háború. Nem hasonlít semmihez, ami korábban történt. Ez nemcsak egy újabb, hanem egy döntő és történelmi jelentőségű harc. Ami utána lesz, az jelentősen eltér majd attól, ami előtte volt”

 

 hirdetes_810x300  

jelentette ki Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője.

 

Naszrallah nem jelentette be a Hezbollah teljes körű bekapcsolódását a konfliktusba, mert – mint mondta – az már korábban, október 8-án megtörtént. A síita vezető a beszéd további részében dicsérte a Hamász Izrael ellen végrehajtott támadását, amelyet a palesztinok titkos előkészítésének köszönhetően sikeresnek minősített, valamint azt is mondta, hogy Izrael az egy hónapja tartó konfliktusban eddig nem tudott „érdemi katonai eredményt felmutatni”.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!