Nyitókép: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Alekszandr Lukasenko, Fehéroroszország elnöke kijelentette, hogy Ukrajna háttérbe szorul az Egyesült Államok érdekei előtt. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítólag az ország elhagyására készül.

 

„Ukrajna továbbra is a miénk marad. Erre az Ukrajnára senkinek sincs szüksége. Problémák vannak a Közel-Keleten… Figyelmeztettem Zelenszkijt, amikor elkezdődött a háború. Felhívtam és azt mondtam neki: „Vologya, figyelj rám, tapasztalt ember vagyok, évek óta a szakmában vagyok. Amint probléma üti fel a fejét, el fognak feledkezni rólad“. És mi történt ezután? Ukrajna árnyékba került. Használni kell az eszedet, mielőtt bevonod az országodat valami meggondolatlan tervbe”

 

– mondta Lukasenko.

 

 hirdetes_810x300  

Ezután rámutatott Afganisztánra és arra a helyzetre, amely azután alakult ki az országban, hogy az Egyesült Államok kivonult onnan. „Hagyták kiszáradni, és elmentek. Itt is pontosan így lesz“. Szerinte az USA „messze van, nagy, és erre egyáltalán nincs szüksége“.

 

Lukasenko kijelentette, hogy

 

„Európa előbb vagy utóbb visszakúszik Fehéroroszországhoz és Oroszországhoz“, mert „az amerikaiak ma úgy tépik szét Európát darabjaira, ahogy akarják. Európa pedig nem tud ellenállni, mert minden az amerikai piactól függ – hitelek, ingatlanok és így tovább“.

 

Szerinte a nyugati politikusokat nem érdekli a hétköznapi emberek élete, csak a zsebük megtömése. „Aztán általában elmenekülnek valahova. Úgy, ahogyan Zelenszkijhez is menekülni készül” – jelentette ki Lukasenko, anélkül hogy kifejtette volna spekulációinak eredetét.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.