Nyitókép: Pat Nabong/Sun-Times via AP)/Chicago Sun-Times via AP

 

„El kell ismerni, hogy senkinek sem tiszta a keze” – mondta Barack Obama egykori amerikai elnök az izraeli-palesztin háború margójára. Azt mondta, hogy a Hamász tettei „szörnyűek”, de „a megszállás és az, ami a palesztinokkal történik, elviselhetetlen”.

 

„Bizonyos mértékig mindannyian bűnrészesek vagyunk” – tette hozzá a volt amerikai elnök szombaton a Pod Save America portálnak adott interjújában. Óva intett attól, hogy figyelmen kívül hagyják az Izrael és a Hamász közötti háború bonyolultságát.

 

A volt elnök korábban azzal kommentálta a konfliktust, hogy Izrael minden olyan lépése, amely figyelmen kívül hagyja az emberi életeket, „végül visszaüthet”.

 hirdetes_300x300  

 

A chicagói Demokráciai Fórumon tartott pénteki beszédében Obama kijelentette, hogy „e mészárlás előtt lehetetlen szenvtelennek lenni”.

 

„Nehéz reményt érezni. A gyászoló családokról és a romok alól kihúzott testekről készült képek erkölcsi számvetésre kényszerítenek mindannyiunkat” – mondta.

 

Obama elnökként hűvös kapcsolatokat ápolt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Ez az izraeli-palesztin konfliktus megoldásának mibenlétére is vonatkozott – emlékeztet a Politico.

 

Politico, Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!